Overige 

Wat is het verschil tussen RemoteApp en Remote Desktop?

Remote Desktop

Bij de volledige Remote Desktop, krijgen gebruikers een compleet extern bureaublad (werkplek) gepresenteerd. Vanuit het externe bureaublad, kunnen toegewezen applicaties worden gestart en gebruikt.

RemoteApps

RemoteApp-programma's worden niet aan de gebruiker gepresenteerd op het bureaublad van de Remote Desktop, maar geïntegreerd met het bureaublad van de gebruiker. RemoteApp-programma's worden uitgevoerd in een eigen venster, kunnen worden verplaatst tussen meerdere beeldschermen en wordt afzonderlijk weergegeven op de taakbalk. Hierdoor lijkt het voor gebruikers alsof het lokaal wordt uitgevoerd.
Door het gebruik van RemoteApps zijn alle toegewezen applicaties voor een gebruiker zichtbaar in het Startmenu op de computer van de gebruiker zelf, mits gebruik wordt gemaakt van de webfeed.

Sessies

Voor zowel de volledige Remote Desktop als RemoteApps is het mogelijk om een sessie af te melden, waarbij alle applicaties worden gesloten.
Daarnaast is het mogelijk om in sessies de verbinding te verbreken. Daarmee blijven applicaties actief en kunnen op een later moment en vanaf een andere locatie weer worden gecontinueerd.
Hierbij is het belangrijk te weten dat verbroken sessies na 8 uur automatisch worden afgemeld, waarmee openstaande applicaties worden afgesloten.

Remote Desktop en RemoteApps separaat

Remote Desktops en RemoteApps zijn niet bewust van elkaar. Dat betekent dat beide naast elkaar gestart kunnen worden, maar dat betekent ook dat een verbroken RemoteApp sessie niet in een Remote Desktop sessie kan worden gecontinueerd en vice versa.
Wanneer het de bedoeling is dat een RemoteApp sessie op een later moment gecontinueerd wordt, dan zal dat ook weer in een RemoteApp sessie moeten gebeuren.


Gerelateerde producten

 
Microsoft 365
Bestel een Microsoft 365 pakket
Meer informatie over Microsoft 365